Stageplaats 1

Via een goede kennis ben ik voor mijn kijkstage terecht gekomen bij Casada-healthcare. Mijn stagementor Jean-Marie Marti is één van de wereldwijde verkopers voor Casada met enkele maanden een eigen pop-up pand in Brugge. 

Casada is een Duitse producent van de Nr 1 massagestoelen over de hele wereld. Ze ontwikkelen de meest innovatieve massagestoelen, massage-apparaten en spiersimulatoren met meer dan 20 jaar ervaring in de healthcare sector. Ze werken steeds met 100% Duitse kwaliteitsgarantie. Casada heeft over meerdere landen verschillende panden gevestigd

Hoewel ik graag massages heb, was ik vooral aangetrokken door het feit dat deze ondernemer telkens in een pop-up zaak, markten en winkels tamelijk dure stoelen probeert te verkopen aan een kleine doelgroep. Ik was zeer benieuwd naar wat zijn strategieën zijn en hoe hij te werk gaat om zijn doelgroep te bereiken en zoveel mogelijk klanten aan te trekken. Deze stageplaats was voor mijn communicatieve vaardigheden en kritisch denken zeer interessant.  

Aangezien de kijkstage enkel 1 dag duurde, is moeilijk om zeer diep in te gaan op de kern van het bedrijf. Gelukkig heeft mijn stagementor mij zo veel mogelijk begeleid en geholpen mijn vragen te beantwoorden. Ik heb veel notities genomen en research gedaan naar het bedrijf om het later in een vergiet uit te kunnen werken. 

Bij het nadenken over de mindset shifts (for organization transformation) kon ik op sommige vlakken het bedrijf niet volledig vinden in een netwerk economisch bedrijf. Maar na een aantal gesprekken werd het toch stilletjes duidelijk dat het er dichtbij in de buurt komt. Bij Casada had ik al snel gemerkt dat ze zich niet zomaar focussen op het verdienen en dat het dieper gaat naar het welzijn van de mensen door steeds nieuwe/betere producten te ontwikkelen.  

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *